Atık üreticilerinin her yıl gerçekleştirmekle yükümlü olduğu atık beyanları 1 Ocak 2019 tarihi itibarı ile başladı. 31 Mart 2019 tarihinde son bulacak bu beyan süresi içerisinde tehlikeli ve tehlikesiz atık üreten tüm sektörlerin atık beyanlarını yapmaları gerekmektedir.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi üzerinden “çevrimiçi” olarak yapılacak beyanlarda, tesiste yetkili olan kişilerin TC Kimlik Numaraları ve e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapılmaktadır.  Bir yıl içerisinde bertarafa/geri kazanıma gönderilen atıklar ve atıklara ilişkin bilgiler (uygun atık kodu, atık miktarı, gönderilen atık işleme tesisi vb.) ile bu bilgilerin doğruluğu büyük önem teşkil etmektedir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından aktif hale getirilen sistem üzerinden atık beyanını gerçekleştirmeyen işletmelere 2872 sayılı Çevre Kanunu uyarınca 18.037 TL idari para cezası uygulanacaktır.

Entegre Çevre Bilgi Sistemine giriş, sisteme kayıt, atık beyanları gibi tüm başlıklarda sorularınız için firmamızla iletişime geçebilirsiniz.