1972 yılında İsveç'in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Çevre Konferansında alınan bir kararla 5 Haziran günü, Dünya Çevre Günü olarak kabul edilmiştir.

Küresel farklılığın oluşturulabilmesi adına tüm dünyada olduğu gibi ilimizde de her yıl 5 Haziranda çeşitli etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

Bu yıl dünya genelinde yaşanan pandemi sebebiyle Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından aktif etkinlikler gerçekleştirilemeyecektir.  Ancak her yılkinden farklı bir etkinlik yapılarak konuya dikkat çekilmesi planlanmaktadır.

Özellikle sokağa çıkma yasağı olan çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm Yalovalılardan Çevre Duyarlılığına katkı verecek şiir, slogan, mesaj, örnek uygulama vb. içeriklere sahip kısa videolar çekip göndermeleri beklenmektedir.  Gönderilen videolar müdürlüğün internet sitesi üzerinden yayınlanacaktır.

Ayrıca yayınlanan duyuru ile gönderilen videolar arasından kura ile seçileceği ve 10 kişiye farklı hediyeler verileceğine yer verilmiştir.

Video göndermek isteyenler iletişim bilgilerini ekleyerek 5 Haziran 2020 saat.10.00’a kadar 0 544 2990069 numaralı telefona Whatsapp üzerinden gönderim sağlayabilirler.