Müşterilerimize ve İnternet Siitemiz Misafirlerimize İlanen Duyurulur;

Ülkemizde görülen Koronavirüs salgını sebebiyle kalabalık alanlara giren vatandaşlarımız bir takım tedbirler almaktadır. Bu tedbirlerin başında maske ve eldiven kullanımı gelmektedir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2020/12 sayılı genelgesi ile bu kapsamdaki atıkların yönetimi noktasına açıklık getirmiştir.

Maske, eldiven ve diğer hijyen malzemelerinin diğer atıklardan ayrı olarak biriktirilmesi ve “diğer atık” olarak değerlendirilmesi istenmiştir.  Türe özgü renk GRİ olarak tanımlanmıştır.

İşyerlerinde giriş-çıkışlara ve ortak alanlara “DİĞER ATIK” kutularının yerleştirilmesi; kutular üzerine gri renkli etiketleme yapılması ve etiket içeriğinde de sadece maske eldiven ve hijyen atıkları için olduğunun belirtilmesi istenmiştir.

Torbaların ¾ doluluk oranına dikkat edilerek kullanılması ve 2 torba ile depolama alanına götürülmesi bu kapsamda önemlidir.

Ayrıca atık torbalarının depolama alanında 72 saat bekletilmesi ve bu türde toplanan atıkların evsel atık kapsamında belediyeye teslim edilmesi gerekmektedir.

Oluşturulan karantina alanlarındaki atıklar ise TIBBİ ATIK olarak değerlendirilmeli ve bertaraf süreçleri o şekilde yönetilmelidir.

Genelge kapsamında personelin özel iş giysisi giymesi; alan ve atık kutularının dezenfeksiyonuna özen gösterilmesi de ayrıca belirtilmiştir.

Genelgeyi buradan indirebilirsiniz.

atiklar_hakkinda_covid19_2020-12_genelge_63444.pdf