Çevre mühendisliği; Hava, su, toprak gibi doğal kaynakların en iyi biçimde kullanılması bunların kirlenmesine neden olan etkenlerin kaynaklarında kontrolü ve giderilmesi “Çevre Kirliliğini” engelleyerek sürdürülebilir kalkınmanın sağlanması konusunda ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİREN MÜHENDİSLİK DALIDIR. Çevre Mühendislerince gerçekleştirilen işler incelenirse, bu mühendislerin uğraştığı yapı, malzeme ve sistemlerin, çevre kalitesini ve halkın sağlık ve refahını korumak ve geliştirmek üzere tasarlandığı bulunacaktır.

ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ NE DEĞİLDİR?

Park, bahçe düzenlemek Ağaç dikmek Çiçek sulamak ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ DEĞİLDİR!

“Şuralarda biriken çöplere topla sen ÇEVRECİ değil misin?” cümlesindeki ÇEVRECİ hiç değildir.

ÇEVRECİ-ÇEVRE MÜHENDİSİ ARASINDAKİ FARK NEDİR ?

ÇEVRECİ: Çevresel sorunların çözülmesini isteyen ve bu yolda gönüllü çaba harcayan herkes çevrecidir.

ÇEVRE MÜHENDİSİ: Çevresel sorunların ÇÖZÜMÜ için bilim ve teknolojinin olanaklarını kullanır; çözüm önerilerinde bulunur, bunları uygular. Çevre Mühendislerinin Çalışma Alanları İçme suyu temini, su kaynaklarının kirlenmeye karşı korunması, iletimi ve arıtma tesislerinin projelendirilmesi İçme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu şebekesi projelendirilmesi ve inşaatı, Evsel ve endüstriyel atıksu arıtma tesislerinin sistem seçimi, projelendirilmesi, inşaatı ve işletilmesi, Arıtılmış atıksuların alıcı ortama deşarj edilmesi, olası etkilerinin araştırılması, Sanayi ve altyapı yatırımları için çevresel etki değerlendirilmesi (ÇED) raporunun hazırlanması ve sürecin takibi, Risk analizi ve değerlendirilmesi, atıkların toplama, taşıma, depolama, yeniden kazanım ve bertaraf işlemleri, Tehlikeli ve zararlı atıkların bertarafı, Hava kirliliği ve kontrolü, Çevre yönetimi ve planlaması, Toprak ve yeraltı su kaynaklarının kirliliğe karşı korunması, olarak sıralanmaktadır.

Meslek tercihinde kafası karışık olan gençlerimize..

15-16 Haziran 2019'da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na(YKS) girecek arkadaşlara Umut Mühendislik ailesi olarak şimdiden başarılar dileriz. Geleceğin mesleklerini değil gönlünüzdeki meslekleri tercih etmeniz ümidiyle..