Yalova Tersaneler Bölgesinde "Tesis İzleme Raporu" Yalova'da Umut Mühendislik ile Hazırlanır

Resmi Gazete’de 07.12.2022 tarih ve 32036 sayılı “Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yerlerinin Çevresel Yönetimi Hakkında Yönetmelik” yayınlanmıştır. Bu yönetmelik ile Çevre İzin ve Lisans Belgesi almakla yükümlü tersane, tekne imal, çekek yerlerinde kullanılan römorkör ve benzeri deniz araçlarının tamamının 5 yıl içinde elektrikli olması amaçlanmaktadır.

 

Yönetmelik kapsamında her bir tesisin bu süreçte Tesis İzleme Raporu hazırlaması gerekmektedir. Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yerlerinin Çevresel Yönetimi Hakkında Yönetmelik Madde 16 – (1) Her bir tesis yürütmekte olduğu faaliyetler, kullanılan malzeme ve ekipmanlar, çevreye olan olumsuz etkileri azaltmak üzere alınan önlemler, tesiste uygulanan temiz üretim teknikleri ile oluşan atıklar ve bu atıkların yönetimine dair bilgileri içeren tesis izleme raporunu faaliyete geçtikten sonraki bir yıl içerisinde, çevre izni yenileme sürecinde ve sonraki üçüncü yılda olmak üzere yazılı ve elektronik ortamda Bakanlığa sunar.

 

Tesis izleme raporu, tesiste yürütülen faaliyetler, hammadde ve atık akış sistematiğini detaylı olarak açıklayan ve izleme sonuçlarını içeren rapora verilen addır.

 

Tesis İzleme Raporu 1/11/2022 tarih ve 32000 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Çevre Yönetimi Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında yetkilendirilmiş çevre yönetim birimi veya çevre danışmanlık firmaları tarafından hazırlanmaktadır.

 

Yalova Umut Mühendislik firması olarak tersaneler bölgesinde etkin faaliyet göstermekteyiz. Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yerlerinin Çevresel Yönetimi Hakkında Yönetmelik kapsamında Tesis İzleme Raporu süreç takibi ve hazırlama işlemlerini yürütmekteyiz.